preÀmbul
Ens vam conèixer dient versos al carrer de l’atzar i ens va unir una ànsia imprevista d’escriure junts.
La poesia ens ha dut tant a la discordança com al consens, a ser generosos en les decisions que hem pres, a la voluntat d’acceptar el risc de la proposta que ens vam plantejar i al repte de compartir la veu de cadascú.
No direm que hagi estat una experiència religiosa, però hem relligat els nostres dits, els nostres mots.
Aquest llibre consta de tres parts. La primera, blAnc, és un seguit d’haikus on hem clavat la mirada més sincera i incisiva al món que ens envolta: els colors, el pas de temps i la natura.
A la segona part, a mÀ, hem teixit una trama d’aforismes i de relats curts que ens eixamplen l’horitzó poètic amb matisos tan diversos com les nostres veus.
La tercera part és el plom del llibre. Amb el títol de l’endemÀ, hem escrit uns poemes que parlen de les nostres pors i il·lusions de futur amb les eines i el passat de què cadascú disposa i que s’enllacen entre ells amb una paraula que fa de nexe.
L’Apèndix és una escletxa que deixa entrar la llum i alhora convida a sortir a viure la màgia del món.
Llegiu-ne les ressenyes a Núvol: Tres poetes a punt i Simfonia a tres veus.
Vegeu el canal de YouTube d’A punt poesia
Autors
Núria Pujolàs Puigdomènech (Cànoves, el Vallès Oriental, 1971) és llicenciada en economia. Ha treballat 13 anys a la Generalitat de Catalunya, un parell a l’Associació Pas i la Fundació Lluís Maria Xirinacs. Actualment gestiona subvencions i fa tasques de comunicació a l’Ajuntament de Vilanova del Vallès.
Durant tres anys va coorganitzar, conjuntament amb la Imma Saurí, un cicle cultural anomenat Okupes culturals en què feien espectacles de petit format en espais singulars de Cànoves.
És dinamitzadora cultural, articulista en diversos diaris digitals i revistes, rapsoda i poeta. Dibuixa universos quotidians amb paraules i els escriu al blog Miramelsmots o als seus perfils de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram).
Al 2014 va guanyar el premi de poesia Òmnium Cultural de Granollers amb l’obra Partida de mots.
Ha publicat: el llibre retallable Tu, Llibres Artesans (2014); el poemari V de bes, Voliana Edicions (2015), i el llibre d’adhesius Fotopoemes que enganxen, amb fotografies de Vicenç Lafebre i autoeditat (2015).
Participa en el programa Lletres a les Aules de la Institució de les Lletres Catalanes.
També ha fet versos comestibles gràcies al gelater Joan Brunés i actualment dissenya unes xocolatines escrites i il·lustrades per la Sílvia Morilla dins del projecte social Hi som i una llibreta editada per Quaderns dels Botonets i titulada Hi ha moltes maneres de lligar.
Lali Ribera Rodergas (Súria, el Bages, 1958). Després d’haver viscut a Barcelona i a Vielha (Val d’Aran), el 1990 s’instal·la al Maresme, a Vilassar de Mar. És professora de llengua i literatura a l’INS Vilatzara. Des de l’any 1996 imparteix classes de Narrativa i Estilística a l’Aula de Lletres de Barcelona, primer, i a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès des de la seva fundació, el 1998. També forma part del Gabinet d’Assessorament Lingüístic i Literari (GALL) de l’Escola, que fa informes de lectura d’originals.
S’ha dedicat principalment a la poesia, però també ha cultivat altres gèneres com la narrativa amb la publicació de diversos contes per a adults.
Ha format part del grup de poesia CO(N)VERSOS amb els poetes Jordi Roig, Jaume Conesa i M. Dolors Millat, i plegats han recitat a l’Ateneu Barcelonès, a diverses biblioteques i a l’Escuela de Escritores Alonso Quijano d’Alcázar de San Juan (Ciudad Real), on van impartir un taller de poesia.
D’un temps ençà, ha participat en recitals de poesia arreu del país.
Ha publicat narrativa: Set de gas (2001), Consell Comarcal del Maresme, relat guanyador de la Mostra Literària del Maresme 2001. Qualitat de vida (2000), La Busca Edicions, finalista del premi Víctor Mora.
I poesia: Enyors i tornes, La Comarcal Edicions (2010), premi Alella a Maria Oleart, i Temp(teig)s, Voliana Edicions (2014).
Jordi Roig Pi (la Palma de Cervelló, el Baix Llobregat, 1957) és tècnic de Comunicació i Festes de l’Ajuntament de la Palma de Cervelló. Ha cursat estudis de poesia a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Ha exercit de músic en una orquestra de ball durant més de vint anys. Ha conduït, a Ràdio Molins de Rei, un programa de poesia durant un any i mig. Col·labora habitualment amb el Grup de Teatre de la Palma.
Va fer un taller de poesia a l’Escuela de Escritores Alonso Quijano d’Alcázar de San Juan (Ciudad Real). Ha presentat llibres d’altres poetes, ha fet recitals arreu de Catalunya i ha col·laborat, amb la poeta Cristina Company, en un homenatge a Montserrat Roig. Alguns dels seus poemes han estat musicats i interpretats pel grup La Folie.
Escriu poesia des dels 16 anys i ha guanyat diversos premis literaris. Ha publicat: Contraban de silenci, Viena Edicions (2001), premi de poesia l’Espurna del Clot; Intempèrie, Viena Edicions (2004), premi de poesia Betúlia-Ciutat de Badalona; El melic de les teranyines, Editorial Malhivern (2006), premi de poesia Òmnium Cultural de Granollers; Sota el perímetre del vent, March Editor (2008), Després del tacte, Perifèric Edicions (2010), premi Manel Garcia Grau de poesia de la Universitat Jaume I de Castelló, i Cada dilluns que es perd, Stonberg Editorial (2015).
Ha publicat dues novel·les: La noia d’aire blau, Stonberg Editorial (2011), i Un segon després de Praga, Editorial Gregal (2014).
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.