La felicitat és aquí. Tan a prop, que és dintre nostre, ara mateix.
Ben tapada, això sí, per problemes, per records i per sentiments negatius relatius al treball, als fills, als pares, a la religió, a l’autoestima, als defectes, a la solitud, a la culpabilitat, a una crisi, a un llarg etcètera.
Quan hom pot fer una neteja d’aquestes experiències negatives i dels sentiments que hi van lligats, la felicitat apareix deslliurada i neta. Per aquesta raó, l’autor aprofita aquests bloquejos per a reflexionar-hi i convertir-los en portes d’entrada a una realitat nova.
Aquesta quarantena de «reflexions», avalades per l’experiència, estan ordenades en forma de diccionari perquè a cadascú li sigui més senzill començar pel tema que li suggereixi més implicació en la seva situació present.
«Aquest text és com aquells llibres de gràcia que et poden donar noves perspectives i nous indicadors en la ruta de la vida…
…Proposo que el llegeixis a petites dosis, com fem amb les bones begudes.»…
Josep Gonzàlez-Agàpito (Presentació)
…«Les reflexions del Diccionari són escrits sorgits de les vivències i de l’experiència. Oferts com una confidència, amb fluïdesa, sinceritat, naturalitat i frescor. El llibre, un relat directe, respira espontaneïtat i comprensió viscuda. Experiència nascuda del jo i de molta saviesa.»…
Neus Pintat i Mateu (Pròleg)
Autor
Esteve Mach i Bosch
(Mataró 1943). Rep l’ensenyament secundari en els Salesians de la ciutat de Mataró.
És col·laborador i/o cofundador de diverses entitats culturals mataronines, entre elles el setmanari “El Maresme” del que serà redactor i col·laborador habitual.
Obté el títol d’arquitecte superior a l’ETSAB el 1966 i treballa en el despatx privat durant 15 anys. El 1982 s’incorpora al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, on hi treballarà els següents 28 anys, ocupant diversos càrrecs sempre lligats al patrimoni cultural i a la preservació dels monuments, entre els quals el de Director General de Patrimoni Artístic. És creador i director de nombrosos projectes internacionals dedicats a la pedagogia del patrimoni monumental entre els joves, que abasten un total de 80 països. Cofundador i primer president de l’Associació d’Amics de J. Puig i Cadafalch des del 2012 fins el 2018.
La seva segona passió ha estat sempre la psicologia. Entre el 1975 i el 1985 participa cada any en els cursos impartits pel psicòleg Antoni Blay Fontcuberta. En el període 1985 i 1986 segueix cursos de formació en Anàlisi Transaccional, dirigits pel psicoterapeuta Jordi Oller Vallejo. Els anys 1988 i 1989 imparteix cursos sobre autoconeixement i relació interpersonal a l’Aixernador d’Argentona. En el període 1988 – 1990 fa els cursos de doctorat en Psicologia Social a la Universitat de Barcelona. El Diccionari, el seu primer llibre, recull una llarga experiència personal.
Reviews
There are no reviews yet.