Temps de confitures és una història d’evolució personal, de converses de dones, de receptes de cuina, de secrets guardats, de traïcions i oblits, de retrobades amb els morts i amb els vius, de ferides d’una guerra que va deixar a la gent marcats pel terror de les represàlies. La novel·la se situa entre mitjans anys setanta i principis dels 90 del segle XX, tot i que els records del passat hi són molt presents.
La història s’emmarca a Roses, al «Mas de les Figueres de Dalt», una construcció que encara segueix en peu i en bon estat de conservació i de la qual es té constància del seu amillarament l’any 1872.
Autora
Carme Ripoll Martínez va néixer a Barcelona el 1945. És llicenciada en Ciències de l’Educació. Parla francès i anglès i va estudiar màrqueting a la Kingston Business School.
Per motius de la feina del seu marit, amb els tres fills, han passat la major part de la vida a l’estranger, París, Madrid, Kuwait, Algèria, Guatemala i Londres. El 2008, de tornada a casa, l’havien fet àvia i es va inscriure a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès a fi de donar forma als contes que s’inventava per a les meravelloses criatures que li havien regalat els fills, cinc nenes i tres nens. El 2011 va sortir publicat el seu relat Un balcó del Raval. El 2013 va posar en marxa l’Obrador d’Històries, una associació de difusió cultural sense ànim de lucre. I a final d’any la van fer col·laboradora de Cavall Fort. El 2014 va veure publicat un dels seus relats en el recull escrit A l’ombra del Decameró. Catorze relats eròtics.
El febrer del 2015 surt la seva primera publicació en solitari, Jura’m que no ho diràs a ningú. Al setembre del mateix any queda finalista a la primera convocatòria del Premi Literari Autor Revelació convocat per l’Ateneu Barcelonès i Rosa dels Vents amb Temps de Confitures, la seva segona novel·la.
Ressenyes
Encara no hi ha ressenyes.